Hogyan válassz tökéletes hajszárítót otthonra?

A hajápolás során van egy olyan eszköz, aminek a jelentőségéről könnyen elfelejtkezünk, mégis elengedhetetlen a jó frizurához: ez a hajszárító.

Hogyan válassz tökéletes hajszárítót otthonra?

Függetlenül attól, hogy van-e időd, vagy éppen rohanva készíted el a hajad, a megfelelő hajszárító csodákra képes. Azonban, ha körbe nézel a neten, vagy épp bemész egy üzletbe, a hatalmas kínálat nem segít kiválasztani a neked megfelelő eszközt. A hajápolás nem csak samponokról, balzsamokról vagy más készítményektől függ – sőt, a megfelelő eszközök legalább annyit segítenek, mint az előbb felsorolt készítmények.

Milyen a minőségi hajszárítás?

Legtöbbünk számára a hajszárítás egy reggeli rutin, indulás előtti percekben foglalkozunk a hajunkkal. Azonban, ha átgondoljuk, hogy a hajunk mennyit számít a megjelenésünkben, akkor már érdemes kicsit jobban odafigyelni a frizurára. Nem mellesleg a jó hajszárítás annak egészségére is hatással van.

Most kicsit mélyebbre ásunk a hajszárítók világában, hogy te is tökéletesen ki tudd választani a számodra megfelelő hajszárítót és megmutatjuk, hogy milyen mértékben képes befolyásolni a hajad szépségét és egészségét egy jól megválasztott eszköz.

Minőségi hajszárító: a tökéletes hajápolás alapja

A fodrászok, barberek pontosan tudják, hogy a megfelelő hajszárító a munkájuk alapja, ez biztosítja vendégeik számára a szalon minőségű hajat. Te is azok közé tartozol, aki akkor a legelégedettebb a frizurájával, mikor kilép a kedvenc fodrászától? Miért mondják a szakemberek, hogy legyen otthon is egy minőségi hajszárítód?

Miért fontos, hogy otthon is jó minőségű hajszárítód legyen?

  • Hajad védelme – Az olcsó, gyenge minőségű hajszárítók egyenetlen hőt bocsájtanak ki, amik károsíthatják a hajad, töredezést, vagy a haj kiszáradását okozhatják. A minőségi hajszárítók ezzel szemben egyenletes hőeloszlást biztosítanak, minimálisra csökkentik a károsodás kockázatát, és segítenek megőrizni a haj egészségét és fényét.
  • Hatékonyság és sebesség – a szárítási idő gyakran kulcsfontosságú tényező a reggeli rutinban. Egy jó minőségű hajszárítóval értékes perceket takaríthatsz meg a reggeli rohanásban.
  • Professzionális eredmények otthon – egy minőségi hajszárítóval nem kell állandóan fodrászhoz szaladgálnod, a megfelelő hajszárító segítségével könnyen elérheted a kívánt sima, dús vagy göndör hajat, akár otthon is.

Professzionális hajszárítás otthon

Te is, mint a legtöbben, olyan tökéletes frizurára vágyunk minden nap, mint, amikor kilépünk a szalonból. A fodrásztól távozva:

  • Hajad volumene megnő és fényes lesz – ehhez nem kell más, mint pár fogást elsajátítanod és egy minőségi hajszárítót választanod.
  • A haj szerkezete nem károsodik – a minőségi hajszárító különböző hőmérséklet- és sebességbeállításokkal lehetővé teszi, hogy a szárítást a hajtípusodhoz igazítsd, védve azt a túlmelegedéstől.
  • Gyorsabb és hatékonyabb szárítás – ugye te sem akarsz végtelen tíz perceket tölteni a hajszárítással!? A legújabb hajszárítókat úgy tervezték, hogy felgyorsítsák a szárítási folyamatot a haj károsítása nélkül.
  • Hosszabb ideig tartó eredmény – a jó minőségű hajszárítóval formázott haj hosszabb ideig tartja meg a formáját.
  • Akadályozd meg a hőkárosodást – sok hajszárító már ionos technológiával készül, hogy minimalizálhasd a hőkárosodást.

 

Hajszárító típusok: melyik az ideális hajszárító neked?

Millió fajtájú, típusú hajszárítót találsz az üzletekben, az interneten pedig még inkább, de mutatjuk a főbb típusokat, hogy tudd, mire érdemes figyelmed, hogyan érdemes választanod!

  • Ionos hajszárítók – ezek a hajszárítók negatív ionokat használnak a haj gyorsabb szárítása, a szálkásodás és szárítás közben fellépő statikus elektromosság minimalizálására. Az eredmény mindig simább és csillogóbb haj lesz. Az egyik hajszárító, amely kiválóan megfelel ezeknek a paramétereknek, a BaByliss Hydro-Fusion plazmaionos hajszárító HTDC motorral. Ez a hajszárító egyedülálló plazmaionos technológiával van felszerelve, amely egyszerre biztosít gyors, hatékony szárítást és lenyűgözően sima, ragyogó hajat.
  • A hajszárítás sebessége – a legújabb hajszárítók nem a nagy hősokkal szárítják a hajad, hanem a levegő sebessége az, amely felel a gyors hajszárításért. Ezzel a fejlesztéssel is a hőkárosodás csökkentése a cél, az eredmény pedig mindig jobb, mint egy régebbi hajszárító esetében. Ha fontos neked a gyors hajszárítás, akkor válassz a két leggyorsabb hajszárítónkból: BaByliss Veloce Ionos hajszárító 2200W, vagy a BaByliss Super Pro Ionos hajszárítót.
  • AC motoros hajszárítók – Ezek a hajszárítók jellemzően sokkal tovább bírják a napi, vagy akár az egész napos terhelést, mint a hagyományos társaik. Ugyan a motor nagyobb, mint a DC motoros társaik, azonban, ha mégis probléma adódna, akkor a motor javítható. Az AC motoros hajszárítók közül a BaByliss Power Pro hajszárítót ajánljuk neked!

Kiválasztási kritériumok: hogyan találod meg a hajadnak megfelelő hajszárítót?

Hajszárító vásárlásakor fontos, hogy ne csak az ár alapján dönts. Az olcsó hajszárító nem feltétlen rossz, ahogyan a drága sem biztos, hogy jó minőségű. Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned a hajszárító kiválasztásánál, olvass tovább:

  • Teljesítmény – A jó minőségű hajszárítók nagy teljesítményűek, ami gyorsabb és hatékonyabb szárítást jelent. Otthoni és professzionális használatra ugyancsak jó kiindulás a 2000W-os teljesítmény, és persze minél magasabb ez a szám, annál nagyobb a teljesítménye a készüléknek.
  • Különféle hőmérséklet- és sebességbeállítások – a jó minőségű hajszárítóknak két hőmérséklet beállítási lehetősége kell legyen, és a sebesség az, amivel valójában szabályozod a hajszárítás gyorsaságát. Így tud egy készülék minden hajtípusnak megfelelni.
  • Hűvös levegő gomb – a hűvös levegő gomb nagyszerűen rögzíti a frizurádat és fényt is ad hajadnak.
  • Kábelhossz – ugye te sem szeretsz egy 1,5 méteres zsinórral kínlódni?
  • Tartozékok – a legjobb hajszárítókhoz jellemzően tartozik diffúzor és szűkítő is, a precíz szárítás érdekében.

A visszajelzéseitek alapján a legkedveltebb hajszárítók:

Az új kedvenc: BaByliss Hydro-Fusion plazmaionos hajszárító HTDC motorral >>

Vásárlóink kedvence az elmúlt évben: BaByliss Turbo Shine Ionos Hajszárító 2200W fekete-rose gold >>

Szakemberek otthoni használatra ajánlják: Ionos hajszárítók, ízlésedtől és pénztárcádtól függően >>