Így göndörítsd a rövid hajad: 5 lépés a tökéletes fürtökért

A rövid göndör hajat könnyen elkészítheted otthon is, nem kell hozzá más, mint az alábbi 5 egyszerű lépést követned, és persze egy számodra ideális hajsütő.

Így göndörítsd a rövid hajad: 5 lépés a tökéletes fürtökért

1. Válassz megfelelő hajsütővasat!

Talán a rövid haj esetén a legfontosabb a megfelelő hajsütővas kiválasztása, hiszen minél hosszabb a hajad, annál nagyobb kínálatból válogathatsz. A kisebb átmérőjű sütővasakat ajánljuk neked, például a 19, vagy 25 mm átmérőjű pálcával rendelkezőket, így szorosabb és határozott fürtöket érhetsz el.

2. Készítsd elő a hajad!

A hajsütő használata előtt mindig mosd meg, és kondicionáld a hajad, hogy minden szennyeződést eltávolíts. Szárítsd tökéletesen szárazra, mivel a nedves hajon a hőkezelés roncsolja annak textúráját.

3. Mindig használj hővédőt!

A hővédő spray-k ma már eléggé közismertek, de mi mindig megemlítjük, hogy ne felejtsd el: védd a hajad a hőkárosodástól!

4. A tökéletes göndörség technikája

Oszd a hajad kisebb részekre, majd kezd a hajsütést a hátsó területen, a tarkódnál. Mindig alulról felfelé haladj, a felső tincseket csatold el, hogy ne legyenek útban! Tekerd a hajad a hajsütővasra, majd tartsd függőlegesen pár másodpercig, és lassan engedd el. Így haladj egészen az utolsó tincsig.

5. Fixáld a fürtjeid!

Várj, amíg a hajad teljesen kihűl, majd használj könnyű hajlakkot a fürtök rögzítéséhez.

Három hasznos termék a rövid haj göndörítéséhez

Kifejezetten rövid hajhoz tervezett hajsütő: BaByliss Advanced Ceramic hajsütővas, 19mm, rosegold kivitel

Ha nagyobb hullámokban gondolkodsz: BaByliss Advanced Ceramic hajsütővas, 25mm, rosegold kivitel

Ha igazán apró fürtökre vágysz: BaByliss Advanced Ceramic hajsütőpálca, 10mm, rosegold kivitel

Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük és megválaszoltuk az általatok leggyakrabban feltett kérdéseket a rövid haj göndörítésével kapcsolatban.

Hogyan göndörítsem a rövid hajamat anélkül, hogy túl dúsnak, vagy nagyon mesterkéltnek tűnne?

Használj 19 mm-es, esteleg 10 mm-es hajsütővasat és mindig kisebb tincseket válassz le a formázáshoz. Ezzel a technikával természetes göndörnek tűnik majd a hajad.

A rövid haj göndörítése károsabb, mint a hosszú hajé?

Nem károsabb, de sose felejtkezz el a hővédő használatáról és hogy olyan eszközt válassz, amin van hőmérséklet beállítási lehetőség. Ha vékony szálú a hajad, akkor 160-170 fok is elegendő a göndörítéshez, míg ha kifejezetten vastag szálú, akkor a 210 fok lehet a megfelelő számodra.

Hogyan készíthetek tengerparti hullámokat rövid hajon?

Ez persze attól is függ, hogy mennyire rövid az a rövid haj. Hivatalosan a fül alá érő hajat még rövidnek hívjuk, ezzel a hajhosszal már könnyedén elérheted a kívánt frizurát. Ha tengerparti loknikra vágysz, használj nagyobb átmérőjű hajsütővasat, lazán tekerd fel a tincseket, majd fixáld le hajlakkal.