Így válaszd ki a legjobb hajformázó eszközt! 1. rész

  • 2024. február 05.

A mai hajformázó eszközökkel könnyedén készíthetsz magadnak olyan frizurát, mintha épp most léptél volna ki a fodrásztól. Ehhez természetesen be kell szerezned a megfelelő eszközöket, azonban ez nem is annyira könnyű, mint azt elsőre gondolnád.

Így válaszd ki a legjobb hajformázó eszközt! 1. rész

A boltokban, az online felületeken szinte végtelen választási lehetőség vár rád, ezért most segítünk ebben a dzsungelben eligazodni. Cikkünk első részében a választás alapjait nézzük át 5 egyszerű kérdéskör körbejárásával, majd a második részben pedig az egyes eszközöket vesszük végig, hogy segítsünk neked a választásban.

1. lépés: Hajtípus meghatározása

A különböző hajtípusokhoz különböző hajformázó eszközökre van szükség. Például a vékony, finom szálú hajnak előnyös lehet egy állítható hőfokozatú hajvasaló, míg a vastag szálú, hosszú hajhoz nagyobb átmérőjű sütővasat vagy egy széles simítólappal rendelkező hajvasalót ajánlunk. Ha nem vagy biztos a hajtípusodban, kérdezz rá a fodrászodnál, biztosan örömmel segít majd neked.

2. lépés: Milyen frizurára vágysz?

Nagy, hullámos fürtöket vagy sima, egyenes hajat, esetleg egy stíluskombinációt keresel? Gondold végig, hogy a mindennapokban mi számodra az elvárt, legkényelmesebb frizura, és hogy különleges alkalmakkor milyen frizurára vágysz!

Pl. ha terjedelmes fürtökben gondolkozol, akkor több lehetőség áll ellőtted, de ilyen hajat csak középhosszú hajtól érdemes megpróbálni, minél rövidebb a hajad annál kisebb átmérőjű hajcsavaró eszközt ajánlunk. Ha egyenes hajat szeretnél, akkor érdemes a haj mennyisége, vastagsága alapján kiválasztani a hajformázót.

Te milyen frizurára vágysz valójában, és azt otthon, kényelmesen el is tudod készíteni?

3. lépés: Kutass megbízható termékek után!

Persze mondhatnád, hogy minél drágább egy hajformázó, annál jobb, de ez nem teljesen igaz.

A piacon léteznek innovatív cégek, akik folyamatosan fejlesztenek, keresik az új technológiákat, hogy kényelmesebbé, kíméletesebbé és gyorsabbá váljon az otthoni hajápolás. A BaByliss márka is ezek közé tartozik.

A BaByliss több mint 60 évvel ezelőtt a profik, azaz a fodrászok és a barberek kiszolgálására létrejött vállalat, amely később bővített az otthoni hajápoló eszközök irányába. A BaByliss lakossági fejlesztései elsősorban a profi készülékekből táplálkozik, ezáltal a minőség is kiemelkedő. Mára elmondható, hogy a BaByliss a világ egyik meghatározó szereplőjévé vált a szépségápolási piacon.  A mai napig is széles körben gyárt termékeket a profi szektor számára, Magyarországon a fodrászok nagy része is BaByliss eszközökkel dolgozik.

Hogy miért fontos egy jó minőségű termék?

Bár valamivel nagyobb beruházást igényel, mint egy olcsó verziója ugyanannak a terméknek, azonban az árkülönbségben jelenik meg a tartósság, az innováció, valamint az a törekvés, hogy minél jobban óvják a hajad a mindennapos hajápolási eszközök.

4. lépés: Olvasd el a leírásokat!

Miután leszűkítetted a lehetőségeket, fontos, hogy alaposan olvasd el a termékek leírását. Erre minden termék esetében lehetőséged van a babyliss.hu oldalon. A részletes leírásban könnyen meg fogod találni a termékeink előnyeit és fontos tulajdonságait.

5. lépés: Gondold át az anyagi lehetőségeid!

A hajformázó eszközök ára a pár ezer Forinttól a többszázezres kategóriáig terjed. Az olcsó készülékekről már írtunk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fejlesztések és az innováció biztosítja számodra, hogy az adott márka termékei odafigyeljenek hajad egészségére.

Sokkal jobb, ha egy picivel többet költesz egy hajápolási készülékre, és az pontosan a te hajadra nyújts megoldást, mintha vásárolsz egy olyan olcsóbb terméket, amit az első egy-két próbálkozás után soha többet nem használsz. Pl. mert, túl kicsi a felülete a hosszú és dús hajad vasalásához és nincs alkalmanként 1-2 órád a hajaddal foglalkozni, vagy épp a hőfokbeállítás hiánya miatt elégeti a vékony szálú hajad.

Persze nem mellékes kérdés az sem, hogy a terméket milyen hosszú ideig tudod majd használni. A BaByliss szervizes kollegák tapasztalata alapján, lakossági termékeinket akár 15-20 évig is használhatják a vásárlók, jellemző azonban, hogy az újabb és újabb termékek, fejlesztések miatt cserélnek készüléket, a régit pedig elteszik tartalékba.

Még egy jó tanács! Fontos, hogy olyan terméket vásárolj, amit magyar cég forgalmaz, magyar garanciával, hiszen probléma esetén nem kell másik ország szervízével egyezkednek, külföldre postáznod a hibás terméket. Bármilyen kérdéssel, problémával fordulhatsz szervizünkhöz.

BaByliss: a megbízható márka

Mi a BaBylissnél elkötelezettek vagyunk az innováció, a folyamatos fejlesztés és kiváló minőségű termékeket mellett. A legmodernebb technológiákról és kiváló teljesítményükről ismert BaByliss hajápoló eszközök széles választékban állnak rendelkezésedre, kínálatunk minden stílusigényt kielégítenek.