Így válaszd ki a legjobb hajformázó eszközt 2.: Mit mire használj!

A mai hajformázó eszközökkel könnyedén készíthetsz magadnak olyan frizurát, mintha épp most léptél volna ki a fodrásztól. Ehhez természetesen be kell szerezned a megfelelő eszközöket, azonban ez nem is annyira könnyű, mint azt elsőre gondolnád.

Így válaszd ki a legjobb hajformázó eszközt 2.: Mit mire használj!

A boltokban, az online felületeken szinte végtelen választási lehetőség vár rád, ezért most segítünk ebben a dzsungelben eligazodni. Cikkünknek ebben a részében az egyes eszközöket vesszük végig, hogy segítsünk neked a választásban.

A cikk első részéhez klikk ide >>

Hajsütővasak

A hajsütővas sokak kedvence, hordóméretétől függően a kicsi, határozott gyűrűktől a lazább loknikig mindent meg tudsz ezzel az eszközzel alkotni. Vásárláskor vedd figyelembe, hogy az eszköz milyen hőbeállításokra képes, mert egy erősebb szálú hajhoz magasabb, míg egy vékonyabb hajhoz alacsonyabb hőfok szükséges ugyanazon eredmény eléréséhez.

Tanács: A hajsütővas kiválasztásakor vedd figyelembe a hajad hosszát is! A hosszabb hajhoz nagyobb hordóra lehet szükség, míg a rövidebb hajhoz kisebbre.

Tippek:

  • Ha olyan hajsütővasat keresel, ami szalonminőségű fürtöket biztosít neked otthoni körülmények között, akkor a BaByliss Advanced Ceramic szériáját javasoljuk, mert könnyen megtalálod a hajadhoz valót a 19 és 38 mm közötti hordóméretekből.
  • Ha nem vagy nagyon ügyes a hajformázókkal, akkor mindenképpen olyan eszközt javaslunk, ami csipesszel van ellátva, mert arról nehezebben csúszik le a hajad.

Hajsütőpálca

A hajsütőpálca a hajsütővas nagytestvére, amit azoknak ajánlunk, akik magabiztosan mozognak az otthoni hajfomázásban. Cserébe azért, hogy ez az eszköz viszonylag nagy ügyességet kíván, kicsit sokoldalúbb is: változatos stílusokat hozhatsz létre a segítségével, a tengerparti hullámoktól a strukturáltabb fürtökig. A pálca megkívánja, hogy kézzel tekerd fel a hajadat rá, ezért nagyon óvatosan kell vele bánni, de a BaByliss minden ilyen termékéhez adunk egy hővédő kesztyűt ajándékba.

Ha komolyan gondolod, hogy göndör fürtöket szeretnél, akkor a BaByliss Advanced Ceramic hajsütőpálcát ajánljuk. Ez a vékony, könnyű, könnyen használható pálca gyönyörű fürtöket hoz létre, és védi a hajad a hőkárosodástól, hiszen 6 különböző hőmérsékleten használhatod.

Kúpvas

A kúpvas egy speciális hajformázó eszköz, amelyet különböző típusú göndör hajformák létrehozására használhatsz. Ezzel az eszközzel könnyen hozhatsz létre természetes megjelenésű fürtöket, hiszen a göndör haj természetesen szélesebb a hajtőnél mint a hajvégeknél.

Ha kedved tartja és ügyesen bánsz az eszközzel, akkor megspórolhatsz két-három hajsütőt, hiszen a kúpvas különböző vastagságú részeivel különböző méretű fürtöket hozhatsz létre.

Nemcsak szoros fürtöket, hanem lágy hullámokat is készíthetsz ezzel a hajformázóval, attól függően, hogy mennyi ideig tartod a hajad a felületen.

Kreppelő

Ha játékos textúrát szeretnél adni a hajadnak, a kreppelők a legjobb eszközök. A 70-80-as éveket idéző, valódi cikk-cakk frizurákat hozhatsz létre ezzel a hajformázóval.

Tanács: A hullámosítás előtt használj hővédő spray-t, hogy megelőzd az esetleges hajkárosodást, főként, ha gyakran használsz hajformázókat!

Javaslat: Könnyen használható, szalonminőségű eredményeket produkáló kreppelőt keresel? A BaByliss The Crimper kreppelő tökéletes választás.

Ha mélyebb hullámokra vágysz, akkor a BaByliss Easy Waves titánium kerámia hullámvasat ajánljuk.

Meleglevegős hajformázók

Egy meleglevegős hajformázó a legsokoldalúbb eszköz lesz otthonodban. A kefe és a hajszárító funkcióit kombinálva lehetővé teszi számodra, hogy egyszerre szárítsd és formázd a hajad. A hordó méretétől és kialakításától függően a bármilyen frizurát elkészíthetsz gyorsan és egyszerűen. Ráadásul időt is spórolsz vele!

Ha meleglevegős hajformázóban gondolkodsz, érdemes ezt az írásunk elolvasnod, itt mindent megtudhatsz ezekről az eszközökről >>

Tanács: Ha vastag szálú a hajad, válassz nagyobb teljesítményű meleglevegős hajformázót a hatékony szárítás és formázás érdekében.

Javaslat: Ha olyan hajformázó eszközt keresel, amit könnyen használhatsz, akkor válaszd ezt a sokoldalú eszközt: BaByliss Beliss Big Hair Forgókefés hajformázó 1000W, 4 kiegészítővel

Hajvasalók

A hajvasalók manapság már nem csak a haj egyenesítésére szolgálnak.  Megfelelő technikával fürtök vagy hullámok készítésére is használhatod. A legújabb modellek olyan fejlett technológiával vannak felszerelve, mint például a kerámia lemezek, a gőz-, vagy a göndörítő funkció.

Tanács: Kizárólag állítható hőmérsékletű hajvasalót válassz! Ez lehetővé teszi, hogy megtaláld a hajtípusodnak megfelelő optimális hőfokot, csökkentve ezzel a hajad esetleges károsodását.

Javaslat: Ha professzionális minőségű vasalót keresel, ami mindent tud, akkor BaByliss Steam Shine Styler gőzölős hajvasaló és göndörítő 2in1-t javasoljuk. Ez nem csak a sima, egyenes haj elérésében segít, hanem göndöríthetsz is vele. A gőz segítségével hidratálja és védi a hajad használat közben.

A hajformázó eszközök ára a pár ezer forinttól a többszázezres kategóriáig terjed. Az olcsó készülékekről már írtunk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fejlesztések és az innováció biztosítja számodra, hogy az adott márka termékei odafigyeljenek hajad egészségére.

Sokkal jobb, ha egy picivel többet költesz egy hajápolási készülékre, és az pontosan a te hajadra nyújtson megoldást, mintha vásárolsz egy olyan olcsóbb terméket, amit az első egy-két próbálkozás után soha többet nem használsz. Pl. mert, túl kicsi a felülete a hosszú és dús hajad vasalásához és nincs alkalmanként 1-2 órád a hajaddal foglalkozni, vagy épp a hőfokbeállítás hiánya miatt elégeti a vékony szálú hajad.

Persze nem mellékes kérdés az sem, hogy a terméket milyen hosszú ideig tudod majd használni. A BaByliss szervizes kollegák tapasztalata alapján, lakossági termékeinket akár 15-20 évig is használhatják a vásárlók, jellemző azonban, hogy az újabb és újabb termékek, fejlesztések miatt cserélnek készüléket, a régit pedig elteszik tartalékba.

Még egy jó tanács! Fontos, hogy olyan terméket vásárolj, amit magyar cég forgalmaz, magyar garanciával, hiszen probléma esetén nem kell másik ország szervízével egyezkednek, külföldre postáznod a hibás terméket. Bármilyen kérdéssel, problémával fordulhatsz szervizünkhöz.

BaByliss: a megbízható márka

Mi a BaBylissnél elkötelezettek vagyunk az innováció, a folyamatos fejlesztés és kiváló minőségű termékeket mellett. A legmodernebb technológiákról és kiváló teljesítményükről ismert BaByliss hajápoló eszközök széles választékban állnak rendelkezésedre, kínálatunk minden stílusigényt kielégítenek.